Sociaal comité 2014-2015

Sociaal comité 2014-2015

Voorzitter : Franky Decroos

Comité-leden : Louis Debruyn , Jan Barbez, Hendrik Stragier, Tom Vanden Berghe en Brecht Vermander

 

Serviceclub Ronde Tafel heeft twee nieuwe voetbaldoelen geschonken aan Ons Tehuis.

De Ronde Tafel steunt elk jaar sociale projecten. Deze keer viel de keuze op de kinderen en jongeren van Ons Tehuis. Directeur Filip De Baets en adjunct-directeur Herwig Vanroose zijn zeer tevreden met de schenking van 3.200 euro, de opbrengst van het jaarlijkse groot feest van de Ronde Tafel.

Ronde Tafel Ieper zorgt voor nieuwe schommel in het Dagcentrum De Keper te Poperinge.

Bij de aanvang van de prille lente bleek de schommel van het dagcentrum zijn beste tijd te hebben gehad. Hij was opgebruikt. De kinderen hadden er veel plezier aan beleefd.

Met het zicht op een nieuw seizoen van buiten spelen was de schommel dus aan vervanging toe: hij was niet meer stabiel genoeg en hier en daar bleek het hout gebarsten… Een nieuwe schommel dachten de kinderen, joepie!!!!!!!!!!!!!!! De begeleiders dachten meer aan de portemonnee van het dagcentrum: een extra budget!!!!!!!!!!!!!!!

Gelukkig konden we rekenen op de steun van de serviceclub  Ronde Tafel. Zij engageerden zich om een schommel aan te kopen en zelf te plaatsen., wat precies past in hun idee van “zelf graag de handen uit de mouwen steken”.

Op een frisse zaterdagochtend was het dan zover en slaagden vier mensen van de Ronde Tafel erin om een nieuwe schommel te plaatsen, ondanks het koude (lees, zeeeeer koude) weersomstandigheden. Het resultaat mag gezien worden. Daarna werd het nog een gezellig onderonsje met een warme kop soep. En last but not least, de kinderen waren heel blij met de nieuwe aanwinst.

We danken de Ronde Tafel van harte en hopen op een verdere positieve en constructieve samenwerking.

http://www.huizegodtschalck.be/over-dagcentrum-de-keper

 

De Ronde Tafel steunt ook dit jaar het jeugdmini-voetbaltornooi georganiseerd door Ons Tehuis te Ieper  De ondersteuning betreft dit jaar niet alleen het bevoorraden en bedienen van bar en barbecue, maar tevens een sportieve inzet.

Door het laattijdig annuleren van een deelnemende ploeg, heeft de Ronde Tafel zich in laatste instantie ingeschreven met een eigen voetbalploegje. Helaas woog onze ervaring en leeftijd niet op tegen het jong geweld, en eindigden we - eervol - op de laatste plaats. 

www.onstehuis.net

 

Telkens in  december organiseert de Ronde Tafel  een kerstbedeling te Ieper.

Een 40-tal kerstpakketten (ter waarde van 100 €) zal in alle discretie worden bedeeld door de leden van de Ronde Tafel. De toewijzing van de pakketten gebeurt in nauwe samenwerking met enkele lokale sociale organisaties en privé-initiatieven.

 

 

 


© Copyright — Ronde Tafel IeperContact